2013. február 24., vasárnap

Színes Lakberendezési Inspirációk

Fehér az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-02-24Sokan félnek a fehér színtől, főleg ha lakberendezésről van szó. Fehér egyike azoknak a színeknek, amit a lakástulajdonosok általában ridegnek tartanak. Mielőtt úgy döntene, hogy az otthona sosem lesz fehér, érdemes elolvasni az alábbi ötleteket. Elképzelhető, hogy meg fog lepődni, hogy milyen könnyedén lehet kényelmes és pihentető belső teret alkotni. A lakberendezésben is a divatszínek közé tartozik a fehér. Az eleganciát sugallja, a formák és a vonalak kiemelésének egyik legjobb eszköze. Tisztaságot, eleganciát sugároz, de a túl sok fehér merev, hideg, idegen érzetet kelthet.  A fehér a meleg színeket lágyítja, hűvöseket erősíti. 


Lehet meglepő, de a fehérnek is több  árnyalata van. A teljesen homogénnek tűnő fehér terek is különböznek. Nem mindegy, hogy kékes, hófehér, tört fehér, esetleg szürkített vagy púderesen lágy fehéret választunk. Érdemes tehát a nagy átalakítás előtt kipróbálni apróbb kiegészítőkkel, hogy nekünk melyik árnyalat jön be igazán. Ha a fehér az alapszín a szobában könnyedén összekapcsolható más színű bútorral és kiegészítőkkel, attól függően, hogy mi a helység funkciója. A minimalista, vintage és a romantikus stílusoknál a fehér mindig jó választás. A fehér olyan, mint egy tiszta fehér vászon hozzásegíthet minket ahhoz, hogy az éppen aktuális évszakhoz igazodva dekoráljunk és megvalósítsuk a színes ötleteinket. A fehér hálószoba egy nyugodt és pihentető légkört nyújt számunkra. Egy nehéz nap végén olyan benyomást nyújthat, mintha a bárányfelhős ég alatt pihennénk. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Fehér inspirációk 
 

További inspirációk

 „Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: