2013. január 16., szerda

Színes Lakberendezési Inspirációk

Lila az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-01-16Sokan félnek tőle és sokan nem is szeretik, pedig nem elrejteni kell, hanem csak elővigyázatosan szükséges alkalmazni. A lila szín eleganciát, finom elegáns, kicsit misztikus, kifinomult stílust ad térnek. A lila árnyalataival, pedig trendi és egyedi megoldásokat hozhatunk létre az otthonunkban. A legkiegyensúlyozóbb szín a forró vörös és a hideg kék között. Erősítő a változások idején (bármely életkorban). Jó hatású minden csendes tevékenységet folytató helyen. Fontos, hogy ahol lila színt használunk, kielégítő legyen a megvilágítás, ellenkező esetben nyomasztóvá és erősen lehangolóvá válhat a helység. Sokféle színnel lehet kombinálni, de egy dolog biztos, a lila önmagában jobban működik. A lila szín nagyon figyelemfelkeltő, ezért könnyen válhat a design középpontjává. Lehet, hogy csak egy gyertyát vagy vázát helyezünk el kiegészítőként, de ha bárki belép, a helyégbe ezeket fogja elsőként észrevenni. A lila érzelmileg erősen motiváló energia, ezért fontos átgondolni, hogy például irodában ne domináljon. Érdemes tehát körültekintően alkalmazni. A lila szín segíti a kreatív energiákat, ezért akinek erre van szüksége, az, ha átmenetileg is, de alkalmazza e színt maga körül. Mivel a fürdőszobában töltjük a legkevesebb időt, talán ez az egyetlen hely, ahol nincsenek korlátozások a lila számára. Akkor, sem ha összekapcsoljuk a különböző árnyalatait, vagy ha külön alkalmazzuk őket. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!


Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Lila inspirációk


További inspirációk

Mély lila * Orchidea * Akác * Levendula * Mauve * Plum * Burgundy 

„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: