2013. január 26., szombat

Színes Lakberendezési Inspirációk

Narancssárga az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-01-26A narancssárga szín vidámságot, lazaságot kölcsönöz a térnek. Serkenti a gondolkodást és jó szolgálatot tesz a társasági élet terén, ezért nappali szobába, tárgyalókba nagyon szerencsés választás. Étvágygerjesztő hatása is közismert, ezért ha a konyhánkba narancssárgát varázsolunk, akkor biztosan nem fogunk csalódni. Nagyon sok árnyalata van, az erőteljes narancstól a lágyabb árnyalatig bőven van választék. 


Érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megérezzük, mi melyik naranccsal rezonálunk együtt? A mélyebb tónusok eléggé erőteljes hatással bírnak, óvatosan alkalmazzuk azokat. Minél erősebb az árnyalat, annál kisebb felületen ajánlott az alkalmazása.  Ez azonban nem is akkora baj, mert a jól kiválasztott kiegészítőkkel, bútorokkal és a dekorációval is behozhatjuk a narancsenergiát a térbe. A sötéttel ellentétben a világos narancs viszont gyengéd, romantikus hatást kölcsönöz a térnek, ezért a hálószobában kiváló választás. Ennél a színnél is érdemes először kisebb dekorációkkal megtapasztalni, hogy miként hat ránk a szín. Mivel nem egy pihentető szín az élénkebb és erőteljesebb változatait nem szerencsés olyan térben alkalmazni, ahol pihenni, lazítani és kikapcsolódni szeretnénk. Ami viszont biztos, hogy a narancssárga mindig létrehoz egy vidám és örömmel teli teret, növeli a vitalitást, erősíti az akaratot. Ez a szín az öröm és az életkedv színe. Ha megfelelően használjuk a narancssárgát az otthonunkban, annak eredménye pezsgő lakberendezés és sok pozitív érzelem lesz. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz

Narancssárga inspirációk


További inspirációk

„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: