2013. február 12., kedd

Színes Lakberendezési Inspirációk

Sárga az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-02-12A sárga a napfény, az öröm a gyorsaság, az eredetiség és a bizalom színe.  Mivel hívogató és meleg szín, ezért bármilyen helységben kiváló és szinte minden színnel kiegészíthető. A sárga segít abban, hogy a nehézségek közepette is tudjunk gondolkodni. Nyáron nagyon könnyen kapcsolódhatunk ehhez az energiához, de az őszi és téli hónapokban nagyon megérezhetjük a hiányát. Ilyenkor nagyon jó ha, dekorációs kiegészítőkkel bevisszük az életterünkbe. Mentálisan stimuláló hatása van, segíti az önbizalmat és a gyakorlatias gondolkodást, fokozza a szellemi aktivitást, segít a hosszú ideig tartó koncentrálásban ezért könyvtárba, dolgozószobába kiváló választás. A nappali szoba a konyha és az étkező az a három élettér, ahol a család és a barátok általában kapcsolódnak egymással. A sárga a nevetés, a szabadság és a mulatás színe, ezért ebben a három helységben mindenképpen jó, ha jelen van ez a szín.  A sárga mindig a jólét érzését hirdeti. Ha céltalanok, csüggedtek, érdektelenek és lehangoltak vagyunk, a sárga biztos fényt hoz ezekbe az állapotokba. Mint ahogy a többi színnek, a sárgának is nagyon sokféle árnyalata van. Érdemes tehát a nagy átalakítás előtt kipróbálni apróbb kiegészítőkkel, hogy nekünk melyik árnyalat jön be igazán. 


Azonban, ha nem a megfelelő árnyalattal vesszük körbe magunkat, és ha esetleg még túlzásba is esnénk, akkor ingerlékenység, feszültség, gondolati zavarodottság, folyamatos ellenőrzési hajlamot és vitákat generáló energia jelenhet meg. Nagy felületen tehát egy erős sárga nagyon zavaró lehet, éppen ezért gyerekszobába nem túl jó választás. A halvány sárgával már bátrabbak lehetünk, nyugodtan fessük ilyenre a helyiség falait. Az élénksárgát viszont inkább csak bútorokkal, díszpárnával, vagy egyéb más dekorációs elemmel vigyük be a térbe. Az élénkebb árnyalatokat azokban a helységekben, ahol sötétebb van, nyugodtan használhatjuk. Így az előszobában és a kamrában plusz fényt visz a térbe.  Hálószobába nem ajánlott az idegrendszert stimuláló hatása miatt, ellenben a konyhában és az étkezőben nagyon szép hatást érhetünk el vele. A sárga leginkább a fehérrel és az élénkebb zölddel kombinálva mutat jól. És ha véletlenül mégis kicsit túlzottan sok sárga került a térbe a lila és szürke/ezüstszínnel tompíthatjuk a nemkívánatos hatást. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!

Hamarosan...

Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz

Sárga inspirációk

További inspirációk

  „Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: