2013. február 13., szerda

Színes Lakberendezési Inspirációk

Türkiz az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-02-13A türkiz szín nagyon tetszetős, vonzó, modern és üde hangulatú színvilág. A türkiz jól mutat nagy felületeken, kiegészítőkön vagy textíliákon. Afféle napsütötte, tengerparti hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, ahol alkalmazzuk. Ahol a türkiz megjelenik, ott vidám örömteli és játékos hangulat lesz. Eltünteti az egyhangúságot és friss energiákat hoz a térbe. A világos árnyalata tágítja majd a teret, de azért érdemes pasztell kiegészítőkkel illetve a fehér bármelyik árnyalatával ötvözni, hogy elkerüljük a túlzott hideg érzetet. Erősebb árnyalatait használjuk inkább kiegészítőnek. Ha a fal fehér, akkor bátran jöhet a türkiz, azonban ha a falunkat képzeljük el türkizben, akkor mindenképpen rózsaszínnel, barackszínnel, halványlilával, halvány sárgával vagy más halványabb színnel kombinálhatjuk. Ha a kiegészítő párjával a Korall vagy barackszínnel alkalmazzuk, akkor pedig üdeséggel ötvözött lágyságot kapunk. A türkiz erősen emlékeztet a vízre, a nagy vízfelületre, ami kellemes lehet a falakon, de a padlón bizonytalan benyomást kelt, ide csak a törtebb változatait javasoljuk. A türkiznek van egy vidám oldala, ezért szinte minden helységben alkalmazható. Párkapcsolatot segítő hatással is bír, hiszen megajándékoz a játékossággal, az őszinteséggel és a kreativitás serkentésével. Ezért a hálószobába nagyon jó választás, még ha csak kiegészítőkkel visszük is be a térbe.  Továbbá tudjuk róla, hogy a vidámság mellett rendkívüli nyugtató hatású, ezért a fürdőszobába kiváló választás. Gondoljunk csak bele, hogy egy fáradt és kimerítő nap után, milyen jól esik egy meleg zuhany, vagy a kádban való relaxálás. Mindezek mellett, ha még a türkiz is jelen van, akkor garantáltan megnyugszik az idegrendszer és lecsillapodnak az érzelmek. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Türkiz inspirációk


További inspirációk

 „Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: