2013. január 10., csütörtök

Színes Lakberendezési Inspirációk

Zöld az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-01-10A zöld legfőbb hatása a környezetünkben a kiegyensúlyozás, megújulás és a harmonizálás. Se nem meleg, se nem hideg igazán, ezért mindenhová ideális. Minden színhez illik, kiemeli, vagy lágyítja azokat. Dolgozószobába, irodába, olvasószobába, rendelőbe jó választás, mert segít a döntésben és biztonságérzetet ad. Kis lakásokban, szűk helységekben térhatás növelő. A nagy terek ürességét elveszi, kicsiket tágítja és az éles sarkokat lágyítja. Bátran használjuk és élvezzük regeneráló és megfiatalító hatását is. A zölddel és árnyalataival nyugodt és pihentető hangulatot hozunk a térbe.Önmagában lehet tompa, és hozhat stagnálást és hidegérzetet, ezért mindenképpen érdemes más színekkel társítani. Sárgával és naranccsal vidámságot, rózsaszínnel lágyságot hozunk a térbe. A vörös társítással bánjunk óvatosan, mivel a zöld szín komplementer párja, együtt vibráló hatást kelthet; a zöld zöldebbnek a piros pirosabbnak fog látszani.  Ha például lilával (vörös és kék) párosítjuk, akkor rejtve ugyan, de hangsúlyosabban lesz jelen a vörös. Fontos tudni, hogy ha kékkel vagy türkizzel együtt alkalmazzuk, akkor a szoba hidegebb hatású lesz. Hálószobába a zöld és a sárga együtt nem ajánlott. Ha teljesen más színvilágra vágynánk, akkor a térben elhelyezett szobanövényekkel behozzuk a zöld segítő hatásait. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!Mindig használjuk színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.
Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz

Zöld inspirációk

.
További inspirációk

Kapcsolódó témák:  Halványzöld otthon

„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: