2013. január 6., vasárnap

Színes Lakberendezési Inspirációk

Vörös az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-01-06Sokan félnek a vörös szín alkalmazásától, mert kevesen bírják nagy erejét és intenzitását. Használatával valóban óvatosan kell bánni, de megfelelő odafigyeléssel és mértéktartással, nagyon kellemes hatású tereket lehet létrehozni általa. Vörös a legmelegebb színünk, ezért a térben is emeli a hőmérsékletet és aktivitásra késztet. Nehéz és erős energia, ezért inkább kisebb blokkonként használjuk, mint szétszórva az egész lakásban vagy teljes falfelületeken. A meleg színek, így a vörös is otthonossá és meghitté teszik a lakókörnyezetünket. Olyan kuckóssá, bebújóssá változtatják a helységet. Ez nagyon kellemes és védettséget adó érzés, de éppen ezért fontos odafigyelni arra, hogy ez kicsinyíteni fogja a teret. A vörös nem a nyugodt alvás, vagy pihenés záloga. Hálóban egzotikus hatást kelt, de az előbb említettek miatt, itt is mértékkel alkalmazzuk, inkább kiegészítőkkel segítsük a szenvedély áramlását. Jó hatású azonban fogadó szobákban és recepciókon, mert a szívesen látottság érzését kelti. Jó földelést biztosít az előszobákban szőnyegek formájában. 


A vörös alkalmazásával hatásos "színhangsúlyokat" helyezhetünk el a térben kiegészítők és a dekoráció terén. A vörös, mint háttérszín rendkívül kényes. Nagy felületen alkalmazva a térben izgatottságot, feszültséget generálhat bennünk ezért ez hosszútávon nagyon zavaró lehet.  Érdemes tehát játszani a vörös színnel is, de jó, ha kikérjük egy szakképzett lakberendező segítségét, hogy hosszútávon is élvezhessük otthonunk hangulatait. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.
Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Vörös inspirációk


További inspirációk

 „Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: