2013. február 23., szombat

Színes Lakberendezési Inspirációk

Halványzöld az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-02-23A zöld legfőbb hatása a környezetünkben a kiegyensúlyozás, megújulás és a harmonizálás. Se nem meleg, se nem hideg igazán, ezért mindenhová ideális. Minden színhez illik, kiemeli, vagy lágyítja azokat. Dolgozószobába, irodába, olvasószobába, rendelőbe jó választás, mert segít a döntésben és biztonságérzetet ad. Kis lakásokban, szűk helységekben térhatás növelő. A nagy terek ürességét elveszi, kicsiket tágítja és az éles sarkokat lágyítja. Bátran használjuk és élvezzük regeneráló és megfiatalító hatását is. A zölddel és árnyalataival nyugodt és pihentető hangulatot hozunk a térbe.A halványzöld árnyalat a lakásunkba hozza a tavasz energiáit. A sötétebb zölddel ellentétben itt a finomság és a lágyság a jellemző. Ezt az árnyalatot nyugodtan alkalmazhatjuk nagyobb falfelületre is. Tulajdonképpen minden helységbe kiváló választás. Társítani szinte minden pasztellszínnel lehet és szükséges is, mert e nélkül nagyon steril környezetet kaphatunk. Rózsaszínnel lányos/nőies, míg a halványkékkel férfias/fiús lesz az eredmény. A fehérrel való kombinálás pedig végtelenül romantikus hatással ajándékoz meg minket. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet  inspirálódni!

Hamarosan....

Mindig a megfelelő célra használjuk a színeket. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.
Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz

Zöld inspirációkTovábbi inspirációk 

Kapcsolódó téma: Zöld az otthonunkban

„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: