2013. március 17., vasárnap

Színes Lakberendezési Inspirációk

Magenta az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-03-17A magenta/lonc/fukszia nagyon erőteljes és dinamikus színvilág, feltölt és felemel. Nagy segítséget ad a mindennapi gondok megoldásában. Feltölt lendülettel és azzal az energiával, mely szükséges a testileg és lelkileg megfáradt embereknek. Ez a szín biztató és felemelő érzéssel ajándékoz meg minket. A magenta változatos árnyalatokkal, hol rózsaszínesebb, hol pedig lilásabb felhangokkal jelenik meg. Hasonlóan a vöröshöz nem sokan merik alkalmazni a lakberendezésben. Erős energetizáló hatása miatt viszont a monoton vagy túlzottan homogén terekbe ( túl sok fehér, barna vagy szürke) érdemes becsempészni egy csöppet ebből a színből. Képek, párnák és más egyéb kiegészítők, mint mindig most is megoldják azt a dillemát, amikor érezzük, hogy szükséges lenne valami, más, de nem szeretnénk nagy felfordulást az életterünkben. A magenta/lonc/fukszia pont az a szín, mely behozza a térbe, azt a keresett „valami” érzést. A legkisebb felületen is azonnal világítani kezd, és ahogy ránézünk lelkileg és fizikailag is feltöltődünk. Lehet megjön a kedvünk a nagyobb felületek átfestéséhez  is, de azért evvel kapcsolatosan óvatosságot javasolunk.


Mivel a magenta és az olajzöld (lime) egymásnak kiegészítői, ezért együtt kicsit vibráló hatást eredményezhetnek. Ha mégis erre a párosításra vágyunk, akkor a harsány magenta helyett a rózsaszínesebb verzióját alkalmazzuk. Fehérrel kombinálva meleg, de letisztult teret kapunk, míg a türkizzel való társítással az élet pezsgése jelenik meg a szobánkban. Magenta ideális kiegészítő színek az aranysárga. Mivel a magentát mértékkel ajánlatos alkalmazni, ezért minden helységben megjelenhet ez a színvilág. Ez a hatékony és vidám szín mindig biztosítja a belső terek élénk hangulatát.  Még egy nagyon jó tipp: ha bevittük a térbe a magentát akár egy nagyobb felületre, vagy dekorációs elemmel, akkor az utóbbit párszor ismételjük meg, hogy a térben egyensúly legyen. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!
Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Magenta inspirációk
„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: