2013. április 11., csütörtök

Színes Lakberendezési Inspirációk

Olajzöld az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-04-11


Az olajzöld szín a zöld és a sárga keveredéséből születik, ezáltal mindkét szín hatása megnyilvánul az alkalmazása során.  Nagy kedvenc a lakberendezésnél, mert friss és megújító, fiatalos lendületet hoz a térbe. Az öröm és a lelkesedést keltő hatása mellett, végtelenül nyugtató hatással is bír. Általa visszatér az élet, megjelennek optimista gondolatok és érzések, melyek szelíden, de egy új kezdet felé vezetnek minket. Az olajzöld előnye, hogy a lakás bármelyik részén feltűnhet, akkor sem lesz zavaró a hatása. Ennek, azaz oka, hogy a festéssel és/vagy a dekorációval mindig behozzuk a természetet a lakásba. Nem kockázatos színvilág, ezért ne féljünk kipróbálni az otthonunkban. Ha még is kicsit hezitálnánk, nyugodtan próbáljuk ki kisebb felülete, és ott is főként dekorációs elemek formájában.


Lágyabb, nőiesebb, romantikusabb hatást kapunk, ha az olajzöldet rózsaszínnel és/vagy barackszínnel kombináljuk. Mivel a magenta/lonc/fukszia és az olajzöld (lime) egymásnak kiegészítői, ezért együtt kicsit vibráló hatást eredményezhetnek. Ha ez zavarna miket, akkor két dolog segíthet ennek kiküszöbölésére, az egyik a mérték a másik, hogy az erőteljes magentát kicsit szelídítsük meg és a rózsaszínesebb verzióját alkalmazzuk. Narancssárgával, sárgával kombinálva nagyon vidám hangulat jön létre a térben, míg a hideg tónusú kékkel és lilával főként a nyugalomkeltő hatás jön létre. Ez utóbbi kombináció inkább fiúgyerekek szobájába ideális.  Krémmel és fehérrel kombinálva egy letisztult hatást érünk el, mellyel biztosan elégedettek leszünk. Barnával kombinálva pedig kicsit komolyabb, előkelőbb stílus lesz az eredmény. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Olajzöld Inspirációk
„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: