2013. április 7., vasárnap

Színes Lakberendezési Inspirációk

Korall az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-04-07A korall szín maga a megtestesült lágyság. Nőies és gyengéd. A korall a narancssárga kivilágosodott változata. Ez hamvas őszibarackra emlékeztető szín puha, előkelő és tápláló energiákat hordoz. Ez a lágy barackszín tökéletes választás falszínnek, vagy bármilyen más kiegészítőnek, ha elegáns és kifinomult megjelenést szeretnénk elérni a házban vagy a lakásban. Kifejezetten előnyös háló és a gyerekszobában. A fiúk szobájában a korall színt mindenképpen társítsuk türkizzel és/vagy olajzölddel. Nem hoz olyan erős energiát a térbe, mint a narancssárga, de így is jó választás a nappaliba, konyhába, étkezőbe is.


Korall színt sokan szeretik, mert jelenléte a tavasz és a nyár energiáit hozza a térbe. Ha olajzölddel kombináljuk, akkor inkább tavaszi hangulat, ha türkizzel kombináljuk, akkor pedig kifejezetten nyári hangulat az eredmény. Ha a falaink korall színűek, akkor a kiegészítőkkel mindig az adott évszakra jellemző hatásokat érhetjük el. Nagyszámú árnyalata annak köszönhető, hogy megtalálható benne a sárga, narancssárga, piros és rózsaszín. A világítástól függően, korall mindig másképp néz ki; hol pirosabb, hol pedig rózsaszínesebb. Ezt a színt nagyon könnyű párosítani más színekkel. A barna például ad neki egy erőteljes meleg felhangot. Míg a lilával kombinálva egy élénk és bátor hangulat lesz az eredmény. Fehérrel, vagy krémszínnel nagyon tiszta hatásra tehetünk szert. A korall a Shabby chic stílus alapszíne. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.


Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Korall inspirációk„Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: