2017. április 26., szerda

Itt a Tavasz!!!!

Rózsaszín az Otthonunkban

Bejegyezte: Szivárvány Design, 2013-01-23


A rózsaszín a feltétel nélküliség és a szeretet színe. Éppen ezért a mai világban talán erre a színre van az embereknek a legnagyobb szüksége. Kiváló alkalom, hogy a lakásunkba behozzuk ezt a gyengéd és nyugtató színvilágot. Sokan kizárólag a nőiséggel azonosítják, pedig ennél sokkal több segítő tulajdonsága van. Gyógyító hatása például rendkívüli. Segítséget ad, ha nem szeretjük magunkat, ha félünk, hogy mit szól hozzánk a világ és akkor is, ha valami új dolog felé indulnánk el.


A világosabb/pastell árnyalatokat bátran lehet alkalmazni nagyobb felületen is. A galambszürkével, arannyal és világos faszínekkel való társítás egy végtelenül letisztult és gyengéd hangulatot eredményez. Erősebb, élénkebb árnyalatait bátran alkalmazhatjuk lányos szobákba. Minden szobába kell egy kis rózsaszín, ahová vidámságot és fiatalságot szeretnénk becsempészni. Hálószobába a világosabb árnyalatokkal romantikát varázsolhatunk. Ha egy nagyon szép és rendkívül meleg hatású a térre vágyunk, akkor a rózsaszínt kombináljuk csoki barnával. Az eredmény lenyűgöző lesz. Sárgával, zölddel, olajzölddel, narancssárgával való társítással behozzuk a lakásba az illatozó tavaszt. A türkiz szín a rózsaszínnel pedig a nyár és a tenger hangulatával ajándékoz meg minket. 

Az alábbi montázs nagyon szépen szemlélteti az adott szín hatását a térben. Megalkotásánál az volt a cél, hogy egy-egy színnel kapcsolatosan ne essen senki túlzásokba. A Színes otthon kombinációkból viszont bátran lehet inspirálódni!Mindig használjuk a színeket a megfelelő célra. Érezzük meg a szín hangulatát, nézzük meg a pszichológiai hatásait. Döntsük el, hogy mire vágyunk igazán. Majd összegezzük az információkat. Ha így teszünk, akkor a választott színvilág támogatni és gyógyítani fog minket és nem fog hosszútávon zavart okozni nekünk. Azonban érdemes szakember segítségét kérni, hogy tényleg kielégítő legyen az eredmény.

Bővebb információt a Dekorációk menüpontban találsz.

Rózsaszín inspirációk
További inspirációk

Kapcsolódó témák: Halvány rózsaszín

Az élettér Veled kezdődik!”

A kivitelezésben és a dekoráció terén is készséggel állunk azok rendelkezésére, akik szeretnék megvalósítani az egyedi ötleteiket. Ha csak kérdésed van, akkor is írj nekünk bátran az alábbi címre: