Lakberendezés

Az élettér Veled kezdődik!
Sokan azt hiszik, hogy lakberendezőt, csak a jómódban élő, tehetős emberek hívhatnak. A lakberendezés érzésem és tapasztalataim alapján, nem feltétlenül csak a luxusról szól. A legegyszerűbb minimál lakástól a villáig minden területen, lehet az lakótér, kert, vagy üzlethelység, a cél a helységek rendeltetésének megfelelő be-és elrendezése. Használhatunk stílusokat, divatirányzatokat, de a legfontosabb, hogy a megrendelő igényeit és elképzeléseit vegyük elsődlegesen figyelembe. Kombinálhatunk színeket, használhatunk dekorációkat, műtárgyakat, egyedi művészi alkotásokat. Játszhatunk a világítás sokszínűségével; hangulat, dísz, szórt és irányított fényekkel. Ha statikailag kivitelezhető, akkor áthelyezhetünk falakat, és akár egy légterűvé alakíthatunk tereket, ha erre van igény. A lakberendezés nemcsak komplett lakásokra alkalmazható, hanem egyes helységek, térrészletek átalakítása, harmonikusabbá tétele, energetikai kiegyensúlyozása és csinosítása is lehetséges. 
A lakberendezésnek épp ezért nagyon fontos része, tulajdonképpen kezdeti fázisa a tanácsadás, melynek során egy beszélgetés keretében feltárjuk a megrendelő ízlését, igényeit, elképzeléseit, anyagi lehetőségeit, színvilágát, a személyiségéhez és a lelkiségéhez idomuló stílusokat, formákat és hangulatokat.  Ezt a feltáró beszélgetést követi a tervkészítés, melyben a lakberendező láthatóvá teszi a megrendelő számára, annak  elképzeléseit. Készülhetnek ilyenkor térrendezési rajzok, falnézetek, térábrázolások például 3D formában. És készülhetnek hangulatok, színvilágok képi kollázsok segítségével.  Általában 2-3 lehetőségből választhatja ki a megrendelő, a számára minden téren legmegfelelőbb megoldást. Igény szerint a legegyszerűbb, legolcsóbb lehetőségektől a legdrágább, vagy egyedi készítésű lakberendezési tárgyak, kiegészítők alkalmazása lehetséges. A lakberendezési tevékenység harmadik fázisa a kivitelezés, ami a legköltségesebb rész. Azonban a megfelelően végzett tanácsadásban és a tervkészítésben feltárásra kerülnek ezek az információk, így ezen a téren a megrendelőt nem érheti különösebb meglepetés. 


Lakberendezői tevékenységem a következőket foglalja magában:

Felmérés 
Lakás paramétereit és az ott élők fizikai és lelki igényeit, elképzeléseit, személyiség tulajdonságait és az anyagi lehetőségeit.

Tervkészítés
Helységekre, falnézetekre, világításra, burkolatra, bútorokra, világításra.

Szín-stílus-hangulattervezés
A szín, stílus és hangulattervezést színszakértő párommal együtt végezzük.  Számtalanszor a megrendelőink csak a lakás/ház szín és hangulatvilágának változtatására vágynak. Ilyen esetekben nem célszerű nagy beruházással járó változtatásokat eszközölni. Viszont a kiegészítők, dekorációk, textilek, növények, megfelelő kiválasztásával gyorsan és költségkímélően lehet szép eredményeket produkálni.

Helyszíni és internetes tanácsadás
Ez egy olyan szolgáltatás, mely bárki számára elérhető áron nyújt ötleteket, a praktikus térrendezéshez

Lakásvásárlás előtti tervezés
Mielőtt megvásárolná az új ingatlant érdemes egy előtervezést készíteni. Kérem, hogy e-mailben küldje el számomra a megvásárolni kívánt lakás méretezett alaprajzát, az elképzeléseit, a családi létszámot, valamint a családtagok egyedi szokásait és igényeit.  Az alaprajzot egy héten belül az Ön igényeire alakítom, ötleteimet és egyéb észrevételeimet pedig írásban vagy Skype-on osztom meg önnel. A felmerülő változtatások kivitelezését is vállalom.

Ingatlanok eladás előtti átrendezése
Biztosan emlékszik rá, hogy amikor megvásárolta jelenlegi lakását/házát, milyen fontos volt annak állapota, kinézete és hangulata. Most ön az eladó, de a leendő vevőjének ugyanilyen fontos lesz mindez. Éppen ezért Egy aprócska változtatás az elrendezésben, színvilágban, kiegészítők és dekoráció terén, megújítja az energiákat, hangulatot, melynek nyomán biztos, hogy a siker nem marad el.

Kivitelezés
Teljes, vagy részleges felújítások és kisebb-nagyobb átalakítások megszervezése és lebonyolítása. Mivel minden egyes szakipari területre rendelkezem szaktudással, így ezeket a munkálatokat, segédmunkával magam végzem el. (asztalos munkák, víz/gáz, villanyszerelés, festés, kőműves munkák, burkolás). Ez erősen költséget csökkentő tényező. Vállalom lakások, és egyéb terekbe kerülő kiegészítők, burkolatok, szaniterek, csaptelepek, textilek, tapéták kiválasztását, beszerzését és házhoz szállítását.


A fő célom, hogy az anyagi és egyéb lehetőségeihez igazodva megteremtsük az álmait!

Kovács István
Lakberendező